Audi viser dieselmotorer er klar til Prime Time

Selv om de fleste mennesker i Nordamerika mener dieselmotorer er langsom, rå og decideret unsporty, har Audi vist dem forkert ved at vinde de tolv timers Sebring i sidste weekend i deres Audi R10 TDI. I tilfælde du undrer dig, er denne 650hp racerbil en diesel. Det gik op mod bedste fra Porsche, Aston Martin, Lola og andre til at vinde ved 4 omgange på den berømte udholdenhedsløb i Florida. Selv om dette er en afgørende sejr, har Audi dens seværdigheder indstillet på at vinde den 24 timers Le Mans i juni og gøre bilindustrien historie.

Audi har brugt meget tid og energi bygge en diesel racerbil. Den største fordel er, at fordi dieselmotorer er i sagens natur mere brændstoføkonomiske, de vil gøre færre pitstoppene end konkurrenterne. Denne strategi klart arbejdede.

Ligesom de fleste automotive teknologi erfaringer, på racerbanen måske nogle dag anvendes til serieproducerede biler. Som flere og flere forbrugere søger mere brændstofeffektive biler, slår dieselteknologi sin skridtlængde. Nordamerika får endelig Ultra lavt svovl Diesel Fuel betydning europæiske producenter kan bringe over flere diesel motoren varianter, hvis de ønsker også fra juni 2006. De var før på grund af dårlig diesel fuel kvalitet her i Nordamerika. De nye regler betyder svovlindhold i dieselolie reduceres til 15ppm fra 500ppm.

Selvom hybrider udsender mindre forurening, nye diesel partikelfilter er med til at gøre diesel emissioner renere end nogensinde. I modsætning til hybrider har dieselmotorer et langvarigt ry for at være pålidelig og bygget til sidste. Et batteri til hybrider kan koste op mod $8000 og der er endnu ikke en tilstrækkelig mængde af data til at bestemme, hvor ofte de skal udskiftes.

Sejre som denne sidste weekend af Audi er ikke bare vigtigt i verdens race, men også i verdens pr. Bør 650hp Audi R10 TDI vinde på Le Mans i juni, vil dette hjælpe brændstof Nordamerikas appetit for højtydende dieselteknologi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.